Regels, flexibiliteit en gestandaardiseerd werken

22 mei: bijeenkomst over regels, flexibiliteit en gestandaardiseerd werken

Met Nederland Verbetert zijn we op 22 mei aanstaande te gast bij Sharp Packaging Solutions in Oudehaske. Sharp is een farmaceutische loonverpakker van onder andere insulinepennen, paracetamol en vlooiendruppels voor honden. De eisen die worden gesteld aan het bedrijf zijn nogal divers, aan de ene kant voldoen aan de strenge regels van de farmaceutische GMP en aan de andere kant snel en flexibel kunnen reageren op de toenemende wensen van de klanten. Operations manager Arthur Vogels gaat ons in zowel een presentatie als tijdens de rondleiding laten zien hoe Sharp daar mee omgaat.

Stel je hebt instellijsten, die lang niet altijd door de monteurs worden gebruikt, wat kun je daar dan aan doen? Of hoe zorg je voor een goede ploegoverdracht? Aan de hand van dergelijke vragen buigen we ons, na de pauze, over de vraag: “Hoe kun je mensen motiveren om gestandaardiseerd te werken?" Deze vraag sluit mooi aan bij een van de discussies in de laatste bijeenkomst, namelijk hoe je zorgt dat storingsanalyses niet verzanden zonder dat je er voortdurend achteraan gaat? In deze bijeenkomst gaan we de antwoorden hierop (o.a. tijd vrij maken, resultaten terug koppelen en denkproces stimuleren in plaats van formuliertje invullen) dieper uitwerken.

Het programma is als volgt opgezet:

12.30   Ontvangst met broodje

13.00   Inleiding en kennismaking

13.15   Presentatie Sharp: als farmaceutisch loonverpakker omgaan met regels en flexibiliteit

14.15   Rondleiding

15.30   Thema: Hoe krijg je mensen gemotiveerd om volgens standaarden te werken?

17.00   Afsluiting

Wil je meer weten over deze bijeenkomst of over de opzet van Nederland Verbetert? Klik hier http://nederlandverbetert.nl/inschrijven