Performance Behavior

Sturen op gedrag om prestaties te verbeteren

Tijdens de bijeenkomsten over performance management vorig seizoen was één van de conclusies dat gedrag een essentiële factor is in het sturen op prestaties. Tijdens de bijeenkomsten van maart 2016 concentreren we ons op die belangrijke gedragsaspecten. Want hoe creëer je eigenaarschap en verantwoordelijkheid bij medewerkers, zodat ze bereid en in staat zijn hun prestaties te meten en te verbeteren?


Woensdag 2 maart 2016: DOMO, Beilen

 

Onze eerste meeting van 2016 is een bezoek aan FrieslandCampina Domo te Beilen op 2 maart aanstaande met als thema Performance Behavior, aanvang 12.30 uur (details volgen).

 

De fabriek van FrieslandCampina Domo in Beilen produceert kindervoeding en hoogwaardige ingrediënten. Melk wordt verwerkt tot melkpoeder met de juiste kwaliteit en samenstelling voor o.a. kindervoeding. Afhankelijk van de toepassing worden vitaminen, mineralen en suiker toegevoegd. Vervolgens wordt het poeder verpakt in big bag’s, blikken of sachets. Dat zijn kritische en complexe processen waarbij hygiëne en kwaliteit hoog in het vaandel staan. De Domo fabriek is al jaren bezig met verbeteren, dat kwam vorig jaar in een versnelling door het WCOM Reloaded-programma.

Op 2 maart zijn we hier met Nederland Verbetert te gast met een bijzonder programma, waarin we onder andere op een heel futuristische manier de fabriek zullen zien, namelijk aan de hand van een 3D-film.

 

 

Donderdag 17 maart 2016: Heineken, ‘s-Hertogenbosch

Op 17 maart zijn we met Nederland Verbetert te gast bij Heineken in Den Bosch waar maar liefst 57 biersoorten worden geproduceerd en verpakt. De brouwerij, waar ruim 450 mensen werken, is met recht de innovatiebrouwerij van Heineken. 

Sinds 2004 wordt de productie geoptimaliseerd met behulp van TPM en we gaan zien hoe dat in zo’n dynamische omgeving gaat. Dat begint al bij de ontvangst in het Leercentrum van de Bossche brouwerij, met onder andere een presentatie over Heineken en TPM. Daarna gaan we de werkvloer op om te zien hoe bij Heineken wordt gewerkt en verbeterd. 

Vorig jaar maart hadden we interessante bijeenkomsten bij Polyganics en DMV over performance management. Uit de enquête die we vooraf hielden en de discussie tijdens de bijeenkomst kwam naar voren dat veel organisaties de KPI’s, overleggen en dergelijke wel hebben. Het gebruik er van was echter nog wel voor verbetering vatbaar, aangezien er nog veel sprake is van ‘fire fighting’ en medewerkers die hun invloed op de prestaties niet kennen. Daarom pakken we dat nu op. Op een interactieve manier gaan we op zoek naar Performance Behavior, dus welk gedrag hoort bij het werken aan prestaties? En welke middelen kun je inzetten om dat vorm te geven? 

 

Nederland Verbetert! Jij ook? Neem vrijblijvend eens deel aan een bijeenkomst! Meld je hier aan.