Over Nederland Verbetert

Nederland Verbetert helpt leidinggevenden in de proces- en maakindustrie hun prestaties te verbeteren. Lees hier verder.

Ontdek hier welke bedrijven dit seizoen lid zijn van Nederland Verbetert

Protean Management Solutions

 

Nederland Verbetert is onderdeel van de dienstverlening van Protean Management Solutions.

Zorg dat de interface het gewenste gedrag ondersteunt

 
 
Het gebruik van data bij verbeteren wordt steeds belangrijker, maar hoe vertaal je machinedata naar managementinformatie, zodat je direct kunt sturen en verbeteren?
Op weg naar de ‘smart factory’, koppelt Renewi op de Maasvlakte data uit de PLC van de menger, aan het programma ‘Power BI’. Voor deze manier van sturen en verbeteren is, naast het gebruik van de juiste softwaretools, de juiste mindset in de organisatie nodig. Hierover ging de bijeenkomst van Nederland Verbetert op 18 juni 2019.
 

'KAN CONTINU VERBETEREN WERKDRUK VERSLAAN?'

 
Avans Hogeschool onderzoekt hoe continu verbeteren kan leiden tot een lagere werkdruk en hogere resultaatgerichtheid bij bedrijven in verschillende branches. Probleem is dat niet optimaal organiseren leidt tot hogere werkdruk, met mogelijk ziekte en uitval tot gevolg. Daarnaast leidt het tot minder efficiënt werken en “nee moeten verkopen” aan klanten. 
 

TWI centraal bij Cérélia

Hoe train je medewerkers in het juiste gebruik van de standaarden? Dat is ook belangrijk bij het maken van pannenkoeken, daarom is Cérélia in Sliedrecht gestart met een TWI-programma. Op 26 maart zijn we daar ’s middags met Nederland Verbetert op bezoek. Dat belooft een echte proeverij te worden, met lekkers voor alle zintuigen!
 

Nederland Verbetert 2018-2019

 
 

PRIVACY

Door Protean Management Solutions en Nederland Verbetert wordt strikt vertrouwelijk omgegaan met jouw persoonlijke gegevens en informatie. Alleen contactgegevens tussen deelnemers aan de bijeenkomsten van Nederland Verbetert worden uitgewisseld. Op geen enkele andere manier komt informatie bij anderen terecht.
 

Regels, flexibiliteit en gestandaardiseerd werken

22 mei: bijeenkomst over regels, flexibiliteit en gestandaardiseerd werken
 

Verbeteren van het verbeterproces

 
Op 17 april staat ’s middags het “Verbeteren van het verbeterproces” centraal in het bezoek van Nederland Verbetert aan Tate en Lyle in Koog aan de Zaan. Uit mais worden hier zetmeel, vloeibare laagcalorische vezels en polydextrose gemaakt, voedingsmiddelen die je wellicht vanochtend op hebt in je drinkyoghurt, ontbijtgranen of koek.
 

Building on Strengths

Building on Strengths: de aanpak van Philips om talenten van medewerkers beter in te zetten. 

31-03-2014: Philips Lighting, Maarheeze
 

Nederland Verbetert op kantoor

Op 16 november zijn we, met Nederland Verbetert te gast bij een wellicht wat minder bekende tak van FrieslandCampina: Ingrediënts. In deze business group worden producten gemaakt zoals lactose, wei, voeding voor jonge dieren en ook babyvoeding. Ingrediënts bestaat uit 5 bedrijven die de administratieve processen tot voor kort op hun eigen wijze benaderden. Mirjam Bouten gaat ons meenemen in haar aanpak om die situaties te voorkomen en om te komen tot een standaardwerkwijze voor de administratieve processen van die bedrijven. 
 

Process Mining

 
Rob van de Coevering verzorgde een masterclass Process Mining bij de bijeenkomst van Nederland Verbetert bij Döhler in Oosterhout. Wat leerden we zoal?
 

Passionate people

Nederland Verbetert bij Fujifilm op 23 maart 2017
Hoe krijg je gepassioneerde medewerkers? Wat verbetert een bedrijf, dat in de jaren tachtig TPM introduceerde, nu? Welke rol speelt innovatie in een bedrijf dat haar markten fundamenteel zag veranderen?
 

verslag bijeenkomst Loders Croklaan

Het is verslag van de Nederland Verbetert bijeenkomst bij Loders Croklaan op 19 januari 2017 is hier te downloaden
 

Verbetergedrag thema bij Loders Croklaan

Beste verbeteraars,
 
In een van de gebouwen van IOI Loders Croklaan in Wormerveer schreef Dick Laan zijn Pinkeltjeboeken. Tegenwoordig worden op deze locatie speciale vetten voor met name de levensmiddelenindustrie geproduceerd. IOI Loders Croklaan is een toonaangevende producent van olieën en vetten van de beste kwaliteit voor de voedselproducerende industrie. De producten worden gebruikt in een breed scala van toepassingen, variërend van bakkerij- en chocoladeproducten tot melkvet vervangers en babyvoeding. Hun aanpak is gebaseerd op 125 jaar ervaring en nauwe samenwerking met klanten om gezonde, duurzame en innovatieve producten aan te bieden.
 

Standaardisatie: meer en beter

Het thema van het werksymposium van Nederland Verbetert in juni jongstleden was ‘Standaardisatie’. Jenne Klasens van Swedisch Match vertelde, net als Erik Schothorst en Martijn Warnecke in een pecha kucha over hun ervaring met standaardisatie, privé en op het werk. Daarna vertelde Ronald Aalbersberg van het Eilsabethziekenhuis over standaardisatie in de zorg. Door verbeteren en standaardisatie bleek de doorlooptijd in het laboratorium met meer dan 95% te verkorten! Hardop vroeg hij zich af ‘waarom standaardiseren, we hebben toch SOP’s?’ Om vervolgens te antwoorden dat ze erachter kwamen dat iedereen het werk op een andere manier deed…
 

Performance Behavior

Sturen op gedrag om prestaties te verbeteren
 

Performance Management

Strategische doelen vertalen naar handelingen op de werkvloer

19-03-2015: Polyganics, Groningen
20-03-2015: DMV, Veghel
 

Cultuur en gedrag

Dé succesfactor bij verbeteren?!

01-12-2014: Océ Technologies, Venlo
11-12-2014: AkzoNobel Decorative Coatings, Wapenveld
 

De zin en onzin van certificeringen

Hebben ze nut of zijn ze geldverspilling?

30-09-2014: SuikerUnie, Groningen
01-10-2014: Omron, 's-Hertogenbosch
 

Training Within Industry

Verbeterresultaten vasthouden blijkt lastig. Soms lijkt het wel of medewerkers de verbeterde werkwijze simpelweg niet wíllen gebruiken... Training Within Industry (TWI) brengt hier verandering in!

25-06-2014: Seats2Meet Amersfoort Centrum
 

Medewerkers gemotiveerd houden

Nóg beter gebruik maken van mijn medewerkers: hoe houd ik ze enthousiast en betrokken?

09-10-2013: Swedish Match Lighters, Assen